Recensies

Onno Kleyn, culinair schrijver
‘Dit boek schept orde, stelt de juiste vragen – en komt terecht niet altijd met het antwoord. Lezen!’

Herman Wijffels, Universiteit Utrecht
‘Aanstekelijke verhalen over nieuwe wegen naar eerlijk en duurzaam voedsel.’ 

Pierre Wind, kokoloog
‘Van sommige passages krijg ik kippenvel. Prachtig gewoon.’

NRC
Thuiskok Menno Steketee
'Een soort Keuringsdienst van Waarde, maar dan in onderhoudende boekvorm. De journalisten stellen voedselmythes over gezondheid aan de kaak en fileren de prietpraat van grote en kleine voedselreuzen. . . Ze nemen echter niet alleen de voedselreuzen en hun marketing op de korrel, maar ook de klagers. Zo liggen E-nummers al jaren onder vuur van voedselpreciezen en dat is goeddeels onterecht, tonen ze aan.'
Lees

BOUILLON!
Als ze goed op gang komen, geven ze het gedraaikont en het gemanipuleer van de industriële voedselmakers er van langs. 
BB=top   Lees

NIEUWS VOOR DIËTISTEN
'Al met al een leuk en vermakelijk boek om te lezen en het zet veel hot items rondom voedsel weer eens op een rijtje.' Lees

BIOJOURNAAL
'Door recente schandalen lijkt het alsof we ons eten niet langer vertrouwen en bang zijn geworden voor alles dat op ons bord komt. Temidden van alle paniek laten Geleijnse en Van Houten zien dat je met een kritische blik en nuchter verstand nog steeds gezond kunt blijven eten.' Lees

DOWN TO EARTH MAGAZINE
Vlot en humoristisch geschreven. Lees

KENNISLINK
'Dit luchtige, enthousiast geschreven boek beschrijft het verhaal achter ons eten in hapklare brokken. Perfect om te lezen op vakantie tussen de sappige kipkluiven van de barbecue door.'
lees

BIEBBLOG
'Een prachtig boekje vol objectieve feiten, die welkom zijn in een tijd dat fraude en onveiligheid nog al eens door elkaar gehaald worden. Een mooie aanvulling op de Keuringsdienst van Waarde.' Lees

CULI-BLOG
'Een must voor iedereen die zich bewust wil zijn wat hij of zij eet.  Met passie en kennis van zaken geschreven door twee onderzoeksjournalisten.' Lees

STORYTELLINGMATTERS
'In de ondertitel worden ons sterke verhalen beloofd over ons eten. En die belofte wordt waargemaakt. De laatste paling is een vermakelijk boek over gezonde twijfels, grote voedseldilemma's, flauwekulmarketing en aandoenlijke initiatieven van mensen die weer willen weten waar hun eten vandaan komt.' Lees

MAX MAGAZINE
In het boek gaan de voedseljournalisten op zoek naar het verhaal achter ons bord. Ze zetten op vrolijke toon het mes in voedselmythen.

VIVA
Visolie, gojibessen, tarwegras, eten als een oermens; hypes rond gezond eten waren er altijd al, maar ze volgen elkaar de laatste jaren in steeds hoger tempo op. Een boek over de herkomst van ons eten en de invloed die marketing heeft op wat er op ons bord komt.

LEESKOST.NL
Een verfrissend boek over ons eten. Een goed geschreven en informatief boekje met interessante achtergrondinformatie over ons dagelijks voedsel.lees

ZIN
Het is onvermijdelijk: wie zich in het verhaal achter zijn eten verdiept past zijn eetpatroon langzaam maar zeker aan.

CASHEW
Annemarie Geleijnse en Rineke van Houten hebben een zeer prettig leesbaar boek afgeleverd. Stuk voor stuk inzichtelijke verhalen over ons voedsel waarbij ook de consument niet ontkomt aan een kritische beschouwing.

NBD
De tegenstrijdige berichtgeving over ons voedsel was de drijfveer van de auteurs om onderzoek te doen naar vermeende misstanden, wetenschappelijke bevindingen of mythen en het waarheidsgehalte van veel marketingpraatjes.Een onderhoudende bundel.

KASSA MAGAZINE
In de bundel De laatste paling rekenen de voedseljournalisten onder meer af met de vele mythes rondom overgewicht en diëten. Een onderhoudend boek.

KRNWTR.NL
Ook water uit flessen ontkomt niet aan de kritische pen van het duo. ... De mix van ‘zoet’ en ‘zuur’ en de soms hilarische toon maken van de bundel een informatief, verrassend en toegankelijk boek voor iedereen die wil weten hoe het zit met ons eten.
lees

KRANT VAN DE AARDE
Verrassend onthullend, leerzaam en vermakelijk. Ontluisterend en ontroerend. Geen opgeheven vingertje, maar een opgewekt staaltje onderzoeksjournalistiek.

WETENSCHAP24
Natuurlijk is de tv-show Keuringsdienst van Waarde het grote voorbeeld. Maar er is één verschil: de televisiemakers lijken vaak vooral zichzelf heel erg interessant te vinden, terwijl de schrijvers echt een gemeende belangstelling voor hun onderwerp koesteren.

GEZONDGIDS
Beeldend. Kritisch. Zonder dat je je als lezer op het matje geroepen voelt. Aanrader!

DE GROENE GARDE
Vlot en soms zelfs geestig geschreven. Een boek dat je het liefst in een keer uit wilt lezen. Alleen al om te weten wat de voedselproducten uitspoken met je eten.
lees

NEDERLANDS DAGBLAD
Het boek van Geleijnse en van Houten is luchtiger (dan Food Inc). Je kunt nog best gezond eten, is hun boodschap. Als je je verstand maar gebruikt.

GLUTENVRIJ
Een prettig leesbaar, luchtig geschreven boek. Steeds weer blijkt dat het allemaal niet zo eenduidig is en veel dingen misschien niet zo zijn als je dacht dat ze waren. Dat is een prettige boodschap in een tijd waarin gezondheidsgoeroes in het ene na het andere boek hun persoonlijk ontdekte, absolute waarheid over eten verkondigen.

Recensies